Sadržaj:

Postavljanje skrivene Wi-Fi mreže: 6 koraka
Postavljanje skrivene Wi-Fi mreže: 6 koraka

Video: Postavljanje skrivene Wi-Fi mreže: 6 koraka

Video: Postavljanje skrivene Wi-Fi mreže: 6 koraka
Video: Kako saznati šifru za zaključani WiFi internet? 2024, Srpanj
Anonim
Postavljanje skrivene Wi-Fi mreže
Postavljanje skrivene Wi-Fi mreže

Skrivena Wi-Fi mreža korisna je iz nekoliko razloga. Prvi je za tvrtke. Skrivena korporativna mreža može omogućiti povezivanje uređaja tvrtke s njom, a zatim postavljanjem vidljive mreže za goste korisnicima možete nedvosmisleno pružiti besplatni W-Fi. Ovo je korisno za svaku trgovinu koja želi osigurati Wi-Fi. Za kućnu uporabu može se koristiti na sličan način. Postavljanjem skrivene kućne mreže vaši se uređaji, poput pametnih televizora, pametnih termostata i drugih uređaja povezanih s internetom, mogu povezati s mrežom s visoko zaštićenom lozinkom. Zatim, postavljanjem mreže za goste, možete slobodno dati svoju zaporku za Wi-Fi bez brige o tome da će uređaji vašeg prijatelja biti hakirani i da će se proširiti na bilo koji uređaj u vašoj mreži.

Potrebni materijali:

1. Bežična pristupna točka ili usmjerivač sposoban za stvaranje Wi-Fi mreže. (U ovom vodiču naziva se AP)

Oba ova uređaja mogu imati istu svrhu, ali neki usmjerivači ne mogu stvoriti Wi-Fi mreže. Uvjerite se da je vaš odabrani uređaj u mogućnosti stvoriti Wi-Fi mrežu konzultirajući njegov priručnik. U ovom vodiču koristit ću Trendnet TEW-814DAP. U ostatku vodiča to će se nazivati AP.

2. Računalo s Ethernet portom.

Ako pristupna točka podržava postavljanje s Wi-Fi-jem, mobitel se može koristiti umjesto računala ili računala bez ethernet priključka. Ako se AP mora postaviti žičanom vezom, potrebno je računalo s Ethernet kabelom. To će se utvrditi u kasnijem koraku.

3. Ethernet kabel

Kao i u koraku 2, odredite je li potrebno postavljanje Etherneta. Ako je opcija Wi -Fi podešavanja, Ethernet kabel nije potreban.

1. korak: Pokretanje pristupne točke

Ako iz kutije imate novu pristupnu točku ili usmjerivač, ovaj korak možete preskočiti.

Ako koristite stari AP, vratit ćemo ga na zadane postavke.

Gotovo svaki AP ima gumb za poništavanje. Dok je pristupna točka isključena, držite gumb za resetiranje, uključite pristupnu točku i nastavite držati gumb za resetiranje 15 sekundi. Zatim otpustite gumb. Ako nemate gumb za poništavanje, pogledajte priručnik za svoju pristupnu točku.

Sada bi se vaš AP trebao vratiti na zadane tvorničke postavke.

2. korak: Fizičko povezivanje s pristupnom točkom

Fizičko povezivanje s vašom pristupnom tačkom
Fizičko povezivanje s vašom pristupnom tačkom
Fizičko povezivanje s vašom pristupnom tačkom
Fizičko povezivanje s vašom pristupnom tačkom

Ovisno o vašoj pristupnoj točki, imat ćete mogućnost povezivanja putem ethernet kabela (žičana veza) ili privremene mreže (bežična veza). Pogledajte korisnički priručnik za svoj usmjerivač ako ga nije lako vidjeti.

Na primjer, na primjeru pristupne točke Trendnet, naljepnica (prikazana gore) prikazuje naziv Wi-Fi i ključ Wi-Fi. Ako vidite ove podatke, to znači da se možete bežično povezati s AP -om.

Ako imate žičanu vezu:

Povežite svoje računalo s pristupnom točkom putem Ethernet kabela.

Ako imate bežičnu vezu:

Povežite svoje računalo s pristupnom točkom putem bežične veze koju stvara. Na primjer, pristupna točka Trendnet koju koristim stvara mrežu TRENDnet814_2.4GHz_9N33, koja je vidljiva s mog prijenosnog računala kada tražim Wi-Fi veze. To možete vidjeti na slici priloženoj uz ovaj korak.

Korak 3: Osnovno postavljanje pristupne točke

Osnovno postavljanje pristupne točke
Osnovno postavljanje pristupne točke

Neke pristupne točke sadrže čarobnjaka. Prateći čarobnjaka, možete otkriti da čarobnjak pokriva mnoge, ako ne i sve ove korake.

Korak 1. Pristupnoj točki dajte novu lozinku.

U odjeljku Većina pristupnih točaka postoji odjeljak za administraciju u kojem možete promijeniti lozinku za pristupnu točku. Na mom primjeru, to je pod Main-> Password.

Korak 2. Dajte vašoj mreži novi SSID

SSID je naziv vaše mreže. Želite da ovo bude jedinstveno kako se vaša pristupna točka s istim imenom ne bi zbunila.

Korak 3. Dajte svojoj mreži šifriranje i lozinku

Za svaku mrežu želite lozinku i šifriranje kako biste spriječili neželjene korisnike s mreže. Odaberite WPA2 osim ako nemate dodatnu infrastrukturu jer WPA Enterprise zahtijeva dodatne poslužitelje, a WEP je trivijalno za hakiranje.

Nakon ovih promjena, NE ZABORAVITE UDARITI SPASITI! Ako ne pritisnete spremi, AP će ostati na zadanim vrijednostima.

Korak 4: Neka mreža bude skrivena

Neka mreža bude skrivena
Neka mreža bude skrivena

U nekim pristupnim točkama to je pod osnovnim odjeljkom, u drugima pod naprednim odjeljkom.

Ono što tražite je kutija s oznakom Skrivena mreža ili Vidljiva/Nevidljiva.

U primjeru AP -a nalazi se pod oznakom Status vidljivosti, s opcijama Vidljivo i Nevidljivo. Kako bih svoju mrežu sakrio, odabrao sam opciju Invisible.

Još jednom, NE ZABORAVITE ŠTEDITI UŠTEDITI!

Korak 5: Povežite se na svoju skrivenu mrežu

Povežite se na svoju skrivenu mrežu
Povežite se na svoju skrivenu mrežu

Za povezivanje s mrežom gotovo svi uređaji imaju očit gumb Skrivena mreža.

Snimka zaslona u ovom koraku prikazuje kako se povezati na računalo sa sustavom Windows 10.

Postoji mogućnost automatskog povezivanja na oba prozora za povezivanje. Preporučujem da označite ovaj okvir kako se ne biste morali ručno povezivati na mrežu svaki put kada se želite povezati sa skrivenom mrežom.

Korak 6: Završni savjeti i trikovi

Završni savjeti i trikovi
Završni savjeti i trikovi

Ako ste svoje prijenosno računalo koristili za povezivanje s drugim mrežama u blizini, a želite se automatski povezati sa skrivenom mrežom, preporučujem da uklonite ostale mreže iz memorije.

Možda se nećete moći povezati sa skrivenom mrežom sa svim pametnim uređajima. Neki proizvođači ne daju mogućnost svojim korisnicima, a drugi to skrivaju iza izbornika.

Preporučeni: