Reagerende audiolamp: 9 koraka
Reagerende audiolamp: 9 koraka
Anonim
Reagerende audiolamp
Reagerende audiolamp
Reagerende audiolamp
Reagerende audiolamp

Ik heb dit project gemaakt voor mijn keuzevak "SMART objects".

Ik heb de audio reagerende bureaulamp gekozen omdat ik veel muziek luister thuis. Dus als ik ergens dan muziek aan zet moet het branden.

Het reageerd niet alleen op muziek maar kan ook op praten reageren. Maar het moet ook pas reageren als ik dat wil. dat wordt gedaan door een RFID pas. Dit functioneert als aan knop om onnodig gebruik te voorkomen. Hij moet weer at 10 minutes stop stop and wachten tot er weer een RFID pasje langs komt.

Korak 1: MoSCoW Lijst

MoSCoW Lijst
MoSCoW Lijst

Korak 2: Arduino Nano

Arduino Nano
Arduino Nano

Ik ga voor dit project een microcontroller gebruiken van Arduino. De Nano V3.0

Ik heb voor een nano versie gekozen om er voor te zorgen dat ik ze makkelijk kan opbergen in de behuizing en dat ik ze makkelijk permanent kan solderen.

Korak 3: De Geluidsensor

De Geluidsensor
De Geluidsensor

De geluidsensor je gebaseerd op een mikrofon i pojačalo. Pojačalo je een lm358. De Sensor heeft een digitale sensor and an analog sensor. Met een potmeter kan je de gevoeligheid verkleinen of vergroten.

senzor: senzor. podatkovni list lm358

Korak 4: De RFID čitač

De RFID čitač
De RFID čitač

De RFID čitač radi ako je doordat met een mastercard een RFID tag can toevoegen en hiermee een signal kan geven als er eentje voorgehouden wordt. Ako je RFID oznaka na raspolaganju, obratite pažnju na to da je to hiet toegang heeft. Ako je RFID oznaka uključena, morate pristupiti signalu vrata Arduino nano. Die zorgt er dan voor dat de led aangezet worden en dat het licht op het geluid gaat reageren met behulp van de geluidsensor.

RFID čitač: Tehnički list

Korak 5: Električni krug za 5 V Voeding

Električni krug za 5 V Voeding
Električni krug za 5 V Voeding

Ik gebruik voor de voeding regeling een lm317. ik gebruik deze doordat ik met mijn opleiding elektrotechniek al meer gewerkt heb met deze voedingsregelaar.

formula van de lm317 je Vout = 1,25 * (1 + R2/R1). hierbij je bij mijn schakeling de R2 330Ohm en de R2 je de 100 en 10 samena, dus 110Ohm.

als je het moeilijk berekenen vindt kan je ook deze site gebruiken: lm317 kalkulator

De lm317 može biti obuhvaćen vanjskim naponom od 37 volti. hierdoor kan je de 12v adapter vervangen vrata een 24v. pas hierbij wel op dat hij veel warmer wordt hierdoor.

podatkovni list lm317

Korak 6: Elektrisch krug za LED

Elektrisch Circuit Voor Led
Elektrisch Circuit Voor Led

Ik heb dus gekozen voor een Arduino nano voor de lamp. de arduino zorgt ervoor dat de analogen input van de microfoon wordt omgezet tot een digitale output voor de led. de led krijgt stroom van de 2de arduino (zie volgende stap)

De kodiranje voor de Arduino heb ik toegevoegd. De kodiranje zorgt ervoor dat er een bepaalde waarde van de analogen input van de geluid omgezet wordt naar een waarde voor de digitale output die naar de led gaan.

U de kodiranju zit ook een voorzorg voor het widelopen van de microfoon. als de microfoon te vaak een verkeerde waarde geeft wordt hij automatisch gereset.

De leds heb ik gemaakt door een RGB led strip (Ledstrip) op een pvc buis te plakken. de pvc buis heeft een promjer van 4cm.

De ledstrip heeft 3 aansluitingen. Hebt een aansluiting for 5V voor de GND en de digitale input van de arduino nano.

Korak 7: Elektrisch krug za RFID

Električni krug za RFID
Električni krug za RFID

Za odabir/unos knop heb ik gekozen ili za RFID oznaku. Deze schakeling zorgt ervoor dat je met een pasje hem aan kan zetten. Je kan met de masterpass iemand toevoegen of verwijderen aan de lamp.

Het is wel belangrijk dat je de ledlampjes (niet die aan de ledstrook) aan de ground verbindt doormiddel van een 220Ohm weerstand. Zie eindschakeling.

De programiranje heb ik toegevoegd.

Deze programiranje je niks meer dan een voorgecoodeerde file die je kan invoegen in het programma. Otvorili ste sljedeće: Datoteka> Primjeri> MFRC522> Kontrola pristupa

er je al veel te vinden in de file zelf maar er hoeven maar een paar dingen veranderd te worden

#define COMMON_ANODE moet je weg halen door er twee (/) voor te zetten. daarna zet de 3 keer #define (kleur) Led met de bijbehorende pin.

je moet ook een #define relay 5 neerzetten voor de Relay pin.

voor de tijd van het aan zijn van het apperaat moet je int lockDelay neerzetten met een bepaalde tijd in seconden.

je moet bij de odobren (300) veranderen vrata dodijeljena (lockDelay).

Korak 8: Potpuni Schakeling

Korak 9: Ontwerp

Ontwerp
Ontwerp
Ontwerp
Ontwerp

Ik heb de behuizing gemaakt met behulp van de Lasersnijder. Ik heb de buitenkant gemaakt van hout van 3.6mm dik. ik heb om het licht mooi door te laten met pleksiglas raampjes erin gemaakt. ovo je melkwit pleksiglas. dit is de plexiglass die ik heb gekocht: Pleksiglas.

het ontwerp voor de laserrsnijder heb ik gemaakt met Adobe Illustrator. om er voor te zorgen dat de lasersnijder goed snijdt moet de lijn 0.01mm dik zijn en RGB red. Ik heb het ontwerp voor de behuizing en het plexiglass toegevoegd.