Sadržaj:

Brza i prljava tipkovnica Das (prazna tipkovnica): 3 koraka
Brza i prljava tipkovnica Das (prazna tipkovnica): 3 koraka

Video: Brza i prljava tipkovnica Das (prazna tipkovnica): 3 koraka

Video: Brza i prljava tipkovnica Das (prazna tipkovnica): 3 koraka
Video: Leap Motion SDK 2024, Lipanj
Anonim
Brza i prljava tipkovnica Das (prazna tipkovnica)
Brza i prljava tipkovnica Das (prazna tipkovnica)

Das tipkovnica naziv je najpopularnije tipkovnice bez natpisa na tipkama (prazna tipkovnica). Das Keyboard se prodaje po cijeni od 89,95 USD. Ovaj vodič će vas voditi iako ćete sami napraviti bilo koju staru tipkovnicu koja vam leži. Proces traje otprilike 20 minuta kako bi se dovršio, ovisno o tome koliko želite da krajnji proizvod izgleda. Metoda odabrana za uklanjanje naljepnica bila je pomoću Dremela i nastavka za brusnu ploču. Možda je moguće obojiti tipke dajući glatkiji izgled, ali ovo je neurednije i tipkovnica neće raditi tijekom sušenja.. U ovom uputstvu postoje dva koraka: 1. brušenje/brušenje slova s ključeva.2. fino brušenje/poliranje tipkovnice radi bolje prezentacije

Korak 1: Brušenje slova s ključeva

Brušenje slova s ključeva
Brušenje slova s ključeva

Odabrana je glava za brušenje kuglica, idealno bi bilo koristiti veću kuglu nego što se vidi na slikama jer manja glava ostavlja više udubljenja u tipkama.

Pomoću Dremela izbrusite sve željene natpise. U ovom koraku ne brinemo o izgledu, već samo o tome da se uklone sva slova. Međutim, nemojte brusiti više nego što je potrebno jer će se stvoriti uočljive uvlake.

Korak 2: Dovršavanje tipkovnice

Dovršavanje tipkovnice
Dovršavanje tipkovnice

Brzo očistite tipkovnicu komprimiranim zrakom kako biste uklonili sve nečistoće. Očit će se uzorak pojaviti na tipkama, a to su grube mrlje na tipkama na kojima su slova postojala. To se može ostaviti kao da daje izgled 'geta' i ne zahtijeva daljnji rad. Međutim, odabrano je dodatno čišćenje ključeva.

Da biste tipkama dali ujednačeniji izgled, jednostavno lagano izbrusite cijelu tipku. To će tipkovnici dati još grubiji izgled. Zatim je za daljnje čišćenje ključeva upotrijebljen blok mekog brušenja. Po želji ključevi se mogu dodatno polirati finim brusnim papirom, a zatim mekim kotačem za poliranje. Ali nisam se trudio.

Korak 3: Konačni izbliza tipkovnice

Konačni izbliza tipkovnice
Konačni izbliza tipkovnice

Konačna slika prikazuje izbliza ključeve. Da, prilično je neprivlačnog izgleda, ali to je mala cijena koju morate platiti za takvu tipkovnicu cool izgleda.

Preporučeni: