Sadržaj:

PROSTORSKI ROBOT: 8 koraka
PROSTORSKI ROBOT: 8 koraka

Video: PROSTORSKI ROBOT: 8 koraka

Video: PROSTORSKI ROBOT: 8 koraka
Video: Тоботы - Сезон 1 Серия 08 Мультфильм про машинки трансформеры Новые серии 2018 2024, Srpanj
Anonim
PROSTORSKI ROBOT
PROSTORSKI ROBOT

SISTEM AUTOMATSKOG KOČENJA

UVOD:

PRVA VERZIJA:

SVOJ PROJEKT SAM POČELO IZRADOM SISTEMA AUTOMATSKOG KOČENJA U VOZILU. OVO SAM URADIO, ZATO ŠTO SE U INDIJI ČETIRI ČETIRI MINUTE DOGODILA NESREĆA. U usporedbi sa smrću uzrokovanom na području vojske, smrt je uzrokovana nesrećama visoka. NE MOŽEMO POTPUNO ZAUSTAVITI NESREĆE, ALI MOŽEMO SMANJITI NESREĆE. PA SAM NAPRAVIO OVAJ MODUL.

PRIMJENA:

Ovaj modul je fiksiran s tri infracrvena senzora, koji otkrivaju vozilo koje dolazi do udara. ONDA ĆE AUTOMATSKI PRIMJENITI KOČNICU. PA MOŽEMO SMANJITI NESREĆE. U STVARNOM ŽIVOTU MOŽEMO POPRAVITI OSJETNIKE BLIŽINE ZA OSJETLJIVANJE 360 STEPUNI. TO SE MOŽE POPRAVITI U SVIM VOZILIMA

KAKO TO MOŽEMO POPRAVITI U SVIM VOZILIMA:

Nakon 8 godina svaki automobil na gorivo bit će pretvoren u automobil na baterije. Tada možemo popraviti i ovaj modul

· Nakon aktiviranja kočnice postavit će se novi put. tako da vozač može upravljati vozilom, jer bi automobil skrenuo desno ili lijevo, jer su senzori također fiksirani sa strane vozila.

CLE. Ovo se može provesti i u CHANDRAYAAN 3

Pribor

ROBOT VISOKE TEHNOLOGIJE

Korak 1: ROBOT VISOKE TEHNIČKE PROSTORIJE

robot visokih tehnologija
robot visokih tehnologija

TRENUTNA VERZIJA:

Ovim projektom postignut mi je uspjeh. PA SAM PLANIRAO AŽURIRATI PROJEKT. DOK RAZMIŠLJAJUĆI DA MI JE UDAR UDARIO. NASA JE 2018. GODINE poslala robot Marsu. UDARIO SE NA BLATO, U MARSU I GREŠIO SE. DRUGI INCIDENT JE BIO, KANDANDAR 1. SIGNAL JE GUBIO U UNUTAR 8 MINUTA I REZULTIRAO JE GREŠKOM. ZATO SAM KORISTIO MASINU PI, ZA UPRAVLJANJE ROBOTOM KORIŠĆUĆI PC (čvor - js).

Korak 2: KORIŠTENI KRUGI I KOMPONENTE:

KORIŠTENI KOLOVI I KOMPONENTE
KORIŠTENI KOLOVI I KOMPONENTE

KORIŠTENI MATERIJALI:

· INFRARDNI SENZOR (VERZIJA - 2)

· ARDUINO UNO R3

· ŽIROSKOP (ADXL 335 KUTNI SENZOR)

· VOZAČ MOTORA

· MALINA PI 0 (PIN 11 I 13)

Korak 3: PRIJAVE

PRIJAVE
PRIJAVE
PRIJAVE
PRIJAVE
PRIJAVE
PRIJAVE

PRIMJENA:

čak i ako se izgubi kontrola, robot će automatski, IZBJEGAVATI prepreku i aktivirati kočnicu, a zatim sam postaviti novu putanju. Također sam u to popravio senzor lidara i senzor žiroskopa, tako da će mjeriti kut kako bi se izbjegao sudar. OVO sam popravio kameru tako da može slati slike i video zapise na zemlju.

To se može koristiti u chandrayaanu 3 kako bismo izbjegli ovu kritičnu situaciju.

Ova se ideja može implementirati i u robote i satelite, kako bi se izbjegle prepreke. Obično se svakom satelitu može dati naredba tek nakon 8 minuta. u tom razdoblju svaka prepreka može pogoditi ovaj satelit. kako bi se to izbjeglo ja AM implementiram ovaj modul u satelit i robota koji može izbjeći prekid koji se javlja ako nema signala u svemiru.

Korak 4: ZNANSTVENA NAČELA

ZNANSTVENA NAČELA
ZNANSTVENA NAČELA

ZNANSTVENA NAČELA:

Znanstveni principi uključeni u izbjegavanje prepreka ovise o infracrvenom senzoru. emitira infracrvene zrake i reflektira se na ir senzor. ako senzor otkrije objekt s desne strane, motor s desne strane će se rotirati naprijed, a motor s lijeve strane unatrag.. ako senzor otkrije objekt s lijeve strane, motor s lijeve strane će se rotirati naprijed, a motor s desne strane unatrag. ako senzor detektira predmet sprijeda, automatski će aktivirati kočnicu.

Korak 5: KORIŠTEN SOFTVER

KORIŠTENI SOFTVER
KORIŠTENI SOFTVER
KORIŠTENI SOFTVER
KORIŠTENI SOFTVER

KORIŠTENI SOFTVER:

} ARDUINO IDE

} RASPBIAN JESI (LINUX DEBIAN OS)

} ČVOR - CRVENO (PO ČVORU JS)

KIT

Korak 6: FUNKCIJA OVOG PROJEKTA U PROSTORU

FUNKCIJA OVOG PROJEKTA U PROSTORU
FUNKCIJA OVOG PROJEKTA U PROSTORU

FUNKCIJA OVOG PROJEKTA U PROSTORU

POKAŽUĆEM VAM KAKO POVEZUJEM PC I MASINU. Modul se bežično kontrolira s računala pomoću softvera za kit. IP adresa je potrebna za upravljanje robotom s njegovog hosta ili ljuske procesora. Kad se uspostavi veza između modula i računala, uključite crveni poslužitelj čvora. U tražilicu upišite zadanu IP adresu s brojem porta. u mikrokontroler se učitava kod. dok kontrolirate ako dođe do prekida, ovaj ir senzor to izbjegava. Očitavanja se čitaju iz, čvora crveno pomoću čvora za ispravljanje pogrešaka. PA MISLIM DA ĆE OVAJ PROJEKT DOBITI USPJEH NAŠEMU DRUŠTVU.

Korak 7: BUDUĆA IDEJA

Image
Image
IDEJA O BUDUĆNOSTI
IDEJA O BUDUĆNOSTI

BUDUĆA IDEJA:

OVOM MODUU DALJUJEM LIDARSKI SENZOR TAKO DA mjeri udaljenost do cilja, osvjetljavanjem cilja laserskim svjetlom i mjerenje reflektiranog svjetla senzorom.

Zašto koristim lidar: (Otkrivanje svjetlosti i rangiranje)

· LIDAR se koristi za mjerenje površine zemlje. Lidar osjetnik osjeća objekt na 360’. također donosi vlastite odluke. senzor lidar detektira svjetlosne valove umjesto radio valova. ovo je jedna od prednosti LIDAR -a.

· 2020. MARS ĆE LINIRATI ROVER MARS 2020. U TOME ŠTO JE ROVER U potpunosti izrađen od silicija koji je vrlo fleksibilan. PA ČAK I DA SE DOGODI KOLIZIJA NE BI BILO OŠTEĆENJA VOZILA. Ovo se može provesti i u CHANDRAYAAN 3

Korak 8: CIJELI VIDEOZAPIS RADA MOG PROJEKTA

UKLJUČUJE TRENUTNU POTREBU I RJEŠENJE I NOVU VERZIJU MOJEG ROBOTA

Preporučeni: