Sadržaj:

Arduino pedometar: 3 koraka
Arduino pedometar: 3 koraka

Video: Arduino pedometar: 3 koraka

Video: Arduino pedometar: 3 koraka
Video: BBC MicroBit Brojač koraka+TEST-Step counter 2024, Srpanj
Anonim
Arduino pedometar
Arduino pedometar

Vandaag gaan we een make-shift stappenteller maken met Arduino.

Pribor

Hiervoor heb je minimalan het volgende nodig:

1x 16x2 LCD

1x aethdx prekidač protresanja

1x Arduino Uno

1x 220 ohmski otpornik

(Skakač) Kabels

Korak 1: Programiranje

Programirani
Programirani

Het programmeren van de stappenteller je het eenvoudigste gedeelte. Počeo sam s uvozom biblioteke LiquidCrystal s početnog inicijalizatora na LCD -u: Dit doe je vrata koja su već postavljena

LiquidCrystal LCD (pin1, pin2, pin3, pin4, pin5, pin6)

Pin 1 en 2 za registraciju Odaberite Select za čitanje/pisanje van LCD -a, dez zijn bij ons pin 12 en pin 11. Pin 3 t/m 6 opterećeno unaprijed na DB4 t/m DB7, wij gebruikte hiervoor digitalni pinovi 2, 3, 4 hr 5.

Vervolgens initialiseer je twee variabelen, een integer waarde voor de sensor en een integer waarde voor het aantal stappen, vergeet ook niet op de variabel van stappen op 0 te zetten!

U postavljanju deklaratora je hoeveel rijen je wilt hebben, omdat deze LCD standaard een 16x2 is werken we dus ook met 16 kolommen en 2 rijen. Dit is het lcd.begin (16, 2) gedeelte, vervolgens kan je nog een vaste tekst erop afbeelden door lcd.print in de setup te gebruiken, dit hebben wij gedaan met het Aantal stappen omdat dat niet hoeft te veranderen.

U de loop ga je deklariran waar de variabel senzor op gebaseerd is, namelijk aan de output pin van de shakeswitch, dit is bij ons A1 note: dit moet wel op een analog pin!

Korak 2: Opzetten

Opzetten
Opzetten

Nu de code klaar is can be beginnen met het opzetten van de potenciometer. De door ons gebruikte aethdx shakeswitch is niet moeilijker in elkaar te zetten. Je sluit namelijk de ene kant aan op de 5 volt en de andere kant sluit je aan op een analoge pin. Het moeilijkere gedeelte is de LCD. Sve što ste započeli je da je belaruska zajednica sa pinheaders -om na LCD ekranu za spajanje sa svim kontaktima.

Zet een potenciometer (draaiknop) op het motherboard of sluit hem aan via jumpercables. Ovo je belorusko izdanje za pozadinu sa LCD ekranom.

Nu het aansluiten zelf. LCD zaslon za gledanje je dat pinnen aan de bovenkant zitten, sluit het dan op de volgende volgorde van links naar rechts aan:

GND - Potenciometar za uzemljenje (rechterpin als de draaiknop naar jou toewijst)

VCC (Voltage at Common Collector) - De naam geeft het al weg, voltage, deze moet op de 5 volt.

VU (jedinica za volumen) - Potenciometar brisača (srednji pin), upotrijebite kontrast vanjske pozadine -LED

RS (odabir registra) - Moe op een digitalni pin, in ons on geval staat die op 12.

RW (čitanje/pisanje) - Moet op de ground

E (Omogući) - Moet op een digitale pin, in ons on geval staat die op 11.

DB0 t/m DB3 - Kunnen genegeerd worden.

DB4 t/m DB 7 - Moeten worden aangesloten op ook weer digitalni pinovi, u mjernim vrijednostima je dat DP 2 t/m 5

LED - De laatste twee pinnen heten beide LED. LED povezivanja je anodna, dok je LED dioda katode. Anodna zaštita je otporna na 220V otpornik na naponu od 5 volti. En de kathode sluit je rechtstreeks aan op de ground.

Korak 3: Klaar

Klaar!
Klaar!
Klaar!
Klaar!

Dat is alles wat je hoeft te doen voor een werkende potenciometer in elkaar te zetten. Natuurlijk is het met zoon enorme breadboard wel erg onhandig, daarom kan je ook de kleinere variant kiezen en door die direct onder de Arduino te doen bespaar je zo heel veel ruimte. Op de mini motherboard werkt die hetzelfde als de grotere variant. Vergeet dan wel niet om een rij over te laten voor de 5 volt aansluitingen.

Preporučeni: