Sadržaj:
- Korak 1: Vind Een laser
- Korak 2: Verbindt De Polen Van Je Photon
- Korak 3: Verbind De LDR
- Korak 4: Verbind De Weerstand
- Korak 5: Programer programatora Photon
- Korak 6: Započnite Van De Opstelling
- Korak 7: Opstelling: Photon Houder
- Korak 8: Opstelling: Laser Statief
- Korak 9: Opstelling: vodoravne tračnice
- Korak 10: Počnite s testiranjem
Video: Senzor Verdampings S&N: 10 koraka (sa slikama)
2024 Autor: John Day | [email protected]. Zadnja promjena: 2024-01-30 09:37
In deze instructable maken we een verdampingsensor die koncentratieverschillen meet in een met kleurstof gekleurde bak water, door middel van een laser. Osim toga, voda u de bak žitu (vraćanje vrata) je koncentrirana kleurstof hoger en het water dus minder doorchijnend. Dit verschil in de doorlatendheid van licht (en dus ook de laser die door de bak water gaat) can de senzor meten en dus ook de orde grote waarin de koncentratie verandert.
Korak 1: Vind Een laser
Een laser gaat door een bak geschenen worden die gekleurd is met kleurstof. De laser die hiervoor nodig is hoeft niet enorm sterk te zijn, een laser voor katten bijvoorbeeld volstaat.
Korak 2: Verbindt De Polen Van Je Photon
Als je Photon opgestart en verbonden kunnen we de polen verbinden met de zijkant van je Breadboard. Dit maakt het ons later makkelijker met de Photon te werken. Sve glavne verzije luke van 3v3 (3 volta) su van Photon -a, upoznate se s draad -om, upoznate plus kolom -aan de zijkant van het Breadboard. Daarna verbinden we de GND (ground) port van de Photon met de min kolom aan de zijkant van je Breadboard. Zie ook afb.
Korak 3: Verbind De LDR
Als je de polen van je Photon hebt verbonden aan je Breadboard kunnen we de LDR aan de Photon verbinden zodat we uiteindelijk lichtintensiteit kunnen meten, aangezien de LDR een weerstand is die gevoelig is voor licht. Što je deset eerste moeten doen je 1 kant van de LDR aan een van de analogni voltmetri van de Photon verbinden, dit zijn de A ports aan de zijkant van de Photon. Wij gebruiken hier A4. Dan verbinden we de andere kant van de LDR aan de plus kolom van het Breadboard. Zie ook de afb.
Korak 4: Verbind De Weerstand
Nu als laatste moeten we de stroomkring compleet maken door een weerstand aan de Photon te verbinden. To je standardna izvedba od 20 ohma. Allereerst verbinden we 1 kant van de weerstand met de A4 port van de Photon, als je een andere analoge port hebt gebruikt bij de vorige stap moet je uiteraard nu ook de weerstand met die port verbinden. Hierna verbinden we de andere kant van de weerstand met de min kolom van het Breadboard. Zie ook de afb. Pas wel op dat de weerstand en de LDR elkaar niet raken!
Korak 5: Programer programatora Photon
Nu moet je Photon nog geprogrammeerd worden zodat hij daadwerkelijk wat terug stuurt. Je gaat naar build.particle.io en opent daar een nieuwe app zodat je een code kan schrijven. Allereerst zeg je welke waarde je Photon moet aflezen dat is in ons geval pin A4. Dan zeg je met delaytime om de hoeveel seconden hij een meting moet doen (1000 = 1 sek). Als je dat gedaan hebt kan je senzor nog een naam geven. Hierna open je een setup en sluit je hem weer. Dan otvoren je een loop. Hierin benoem je een integer die de analogpin moet aflezen. Dat laat je hem weer publishen in je loop, voordat je deze sluit. Zie ook afbeelding als voorbeeld (let hierbij niet op wat achter een dubbele slash staat).
Als je code klaar is druk je op flash (bliksemschicht) en dan stuurt je laptop de code naar je Photon en als het goed is begint deze ook te meten. Deze waarden kan je zien op console.particle.io.
Korak 6: Započnite Van De Opstelling
Nu onze Photon klaar je kunnen smo započeli aan de opstelling van de senzor. Aangezien smo sreli een laserski werken die precies op de LDR moet vallen luistert de pozicioniranje van de onderdelen peta nauw.
Benodigdheden voor de opstelling:
- 1 kombi plankje 9x9 cm (1)- 1 kombi plankje 11 cm pasmina en 15 cm hoog (2)- 2 plankjes van de zelfde dikte als de voorgaande, van 1 cm pasmina i 15 cm hoog (3)- 2 dikkere plankjes van 2 cm pasmine i 15 cm hoog (4)- 2 dikkere plankjes van 4x4 (5)
- 1 plankje van 10 cm pasmina i 15 cm hoog (6)- 2 plankje čak i dik als het vorige plankje van 2 cm pasmina en 25 cm hoog (7)- 1 dikker plankje van 3 cm pasmina en 25 cm hoog (8)
- 1 gruba ploča s ongeveer 25 cm pasmine i 1 m lang (9)- 1 blok van 3, 5 cm hoog en even pasma als je laser (10)- 2 dikkere plankjes 1 cm pasmina en even lang als je laser (11) - 2 dunne plankjes van een prepolovljene cm pasmine en 2 keer zo lang als dereedte van je laser (12)
- Voldoende karton
De onderdelen zijn allemaal genummerd en komen kasnije terug in de beschrijvingen. Aangeraden wordt om als je de onderdelen op maat hebt gezaagd te nummeren zoals hierboven gedaan is.
Korak 7: Opstelling: Photon Houder
Omdat het heel moeilijk is te voorspellen hoe de laser van te voren op de LDR zal vallen zorgen we ervoor dat de positie van de LDR in de opstelling zelf nog aangepast kan worden. Dit doen we door een plankje vaar de LDR op zit, plankje 1, te laten bewegen tussen houten '' rails ''. Allereerst pakken we plank 2 en bevestigen daar plankjes 5 boven op elkaar op, aan de onderkant van plankje 2. Dan bevestigen we aan de andere kant van plankje 2, plankjes 3 aan beide kanten van plankje 2. Daarna kunnen plankjes 4 weer op plankjes 3 worden bevestigd zodat er aan beide kanten een gleuf ontstaat. tussen die gleuven kan je dan plankje 1 glijden. Het is belangrijk dat plankje 1 soepel maar toch met enige weerstand omhoog en omlaag beweegd. Op plankje 1 kan later weer het Breadboard met de Photon bevestigd worden. Zie ook de afbeeldingen.
Korak 8: Opstelling: Laser Statief
Ook de laser moet goed stil staan in de opstelling. Dit betekent dat de laser moet worden hugegezet, maar dat de laser ook zo moet aan gaan dat hij niet trilt als je de knop ingedrukt houdt.
Plaats eerst het blok (10) aan een uiterste van de grote plank (9). Leg de laser in het midden van het blok met de knop omhoog en plaats aan beide kanten van de laser de plankjes 11. Haal de laser tussen de plankjes vandaan en leg de plankjes 12 over dwars op de plankjes 11. 1 plankje 12 aan de achterkant en 1 plankje in het midden waar normaal de aan-knop van de laser onder zit. Boor nu aan beide kanten van de plankjes 12 een gat voor een schroef, dwars door 12, 11 en in blok 10. leg de laser weer tussen plankjes 11 en schroef het achterste plankje 12 erop huge.
Nu zit de laser ogroman op het blok. boor met een boor die dikker is dan de schroefdraad van de schroef die je gaat gebruiken een gat door beide (nu nog kleinere) gaten van het plankje 12 die niet is huge gezet. Als je dit hebt gedaan kan je het plankje 12 vastschroeven op plankjes 11. Als de schroeven strak zijn aangedraaid zie je als het goed is de laser aan gaan, maar als de schroeven losser worden gedraaid gaat hij uit. Tenzij je zelf op het bovenste plankje drukt. Zie ook de afbeeldingen.
Korak 9: Opstelling: vodoravne tračnice
Omdat het laserlicht soms door verschillende koncentrations of in het water sowieso kan breken moeten we ook zorgen dat we de LDR horizontalan kunnen pozitioneren zodat we optimale metingen hebben. Dit doen we door de houder van de Photon van stap zes, door middel van de plankjes (5), te bevestigen aan plankje 6. Dat plankje laten we weer langs houten trails lopen. Eerst bevestigen we 1 plankje 7 op ongeveer 30 cm from van blok 10, op plank 9. Dit moet loodrecht op de lengte van plank 9 bevestigd worden. Daarna bevestigen we het andere plankje 7 10 cm achter het eerste plankje, tevens loodrecht. Als laatste bevestigen plankje 8 bovenop het achterste plankje 7 waardoor er weer een houten rail ontstaat. Zie ook de afbeeldingen.
Nu is je opstelling klaar. De houten rails staan je nu toe verschillende onderdelen makkelijk van de opstelling op en af te schuiven zodat het makkelijk kan worden vervoerd.
Korak 10: Počnite s testiranjem
Nu is de sensor gebouwd. Om te beginnen met meten heb je een bak water nodig die je op de opstelling tussen de laser en de photon zet. De bak moet rechte wanden hebben zodat het licht zo min mogelijk breekt en moet goed doorzichtig zijn. Dan voeg je een kleurstof toe. Kako biste došli do rezultata kaliumpermanganaat gebruikt worden. Verander dan de koncentracies in de bak door er bijvoorbeeld water aan toe te voegen en je hebt je sensor. Zorg er wel voor dat de laser altijd op de LDR schijnt.
Kako biste saznali bolje rezultate, možete pronaći fotone s LDR -om, ali nema kartona u kartonskim zoalima op tweede afbeelding.
Preporučeni:
DIY senzor daha s Arduinom (vodljivi pleteni senzor istezanja): 7 koraka (sa slikama)
DIY senzor daha s Arduinom (vodljivi pleteni senzor istezanja): Ovaj DIY osjetnik poprimit će oblik provodljivog pletenog senzora za istezanje. Omotat će se oko vaših prsa/trbuha, a kad se grudi/želudac prošire i stegnu, osjetnik će se povećati, a time i ulazni podaci koji se unose u Arduino. Tako
Raspberry Pi - MPL3115A2 Precizni senzor visinomjera Senzor za Python: 4 koraka
Raspberry Pi - MPL3115A2 Precizni senzor visinomjera Python Vodič: MPL3115A2 koristi MEMS osjetnik tlaka s I2C sučeljem za pružanje točnih podataka o tlaku/nadmorskoj visini i temperaturi. Izlazi senzora digitalizirani su 24-bitnim ADC-om visoke rezolucije. Interna obrada uklanja zadatke kompenzacije iz
Arduino senzor temperature i vlažnosti na solarni pogon kao 433mhz Oregonski senzor: 6 koraka
Arduino senzor temperature i vlažnosti na solarni pogon kao 433mhz Oregonski senzor: Ovo je konstrukcija senzora temperature i vlažnosti na solarnu energiju. Senzor emulira 433mhz Oregonski senzor i vidljiv je na Telldus Net gatewayu. Što vam je potrebno: 1x " 10-LED Senzor pokreta solarne energije " s Ebaya. Provjerite piše li baterija od 3,7 V
MQTT/Google kućni senzor za poplavu/vodu WIFI senzor s ESP-01: 7 koraka
MQTT/Google početni WIFI senzor za poplavu/vodu s ESP-01: U ovom uputstvu pokazat ću vam kako izgraditi WiFi senzor za poplavu/vodu uz minimalne troškove. Cijeli projekt košta me manje od 8 USD za dijelove koje nabavljam na ebayu i moje postojeće rezervne dijelove. U ovom projektu koristit ćemo ESP-01 za pružanje Wif
Totoro projekt - IoT & MQTT & ESP01: 7 koraka (sa slikama)
Totoro Project - IoT & MQTT & ESP01: Totoro Project je lijep IoT projekt koji možete kopirati u mnogo drugih oblika. Pomoću ploče ESP01 s protokolom MQTT možete prenijeti status gumba posredniku MQTT (u mom slučaj AdafruitIO) .Korisni vodič za MQTT i oglas