Sadržaj:
2025 Autor: John Day | [email protected]. Zadnja promjena: 2025-01-13 06:57
Uvod
Vi har valgt og lave et adgangskontrol sustav, putem Arduino kanstyres med brikker og kort. Njezini bestemmes det hvem der skal have tilladelse til at komme igennem en specik dør. Dette lagers i en database, so vi vi oprettet. U bazi podataka nalazi se specifičan bruger oprettet og knyttet til en bestemt "Nøgle", på den måde har man altid overblik over hvem der har været igennem døren og hvornår. Dette kunne f.eks. være brugbart i forbindelse med tyveri eller lign. Den tilknyttede hjemmeside davatelj mulighed for at se hvem der sidst har været igennem døren, og endvidere er det muligt at låse døren op direkte fra hjemmesiden.
Korak 1: Arduino Opkobling
Komponenta Anvendte:
Nøglebrik
Nøglekort
Arduino Mega 2560.
RFID-RC522.
LED (rød, blå, grøn)
Oglasna ploča.
Ledninger.
Pozicioner za voditelj:
Arduino: pin GRD-RFID-RC522: pin GRD
Arduino: pin 3V-preko Breadboard-a-RFID-RC522: pin 3V
Arduino: pin 50-RFID-RC522: pin MISO
Arduino: pin 51-RDID-RC522: pin MOSI
Arduino: pin 52-RFID-RC522: pin SCK
Arduino: pin 53-RFID-RC522: pin SDA
Arduino: pin 5-putem Breadboard-a-RFID-RC522: pin RST
Arduino: pin 6-preko Breadboard-a-RFID-RC522: pin GRØN na LED
Arduino: pin 7-preko Breadboard-a-RFID-RC522: pin RØD na LED
Arduino: pin 8-preko Breadboard-a-RFID-RC522: pin BLÅ på LED
Korak 2: Arduino programiranje
Arduino programer je lavetud za en anden model do RFG -a. Denne model koristi sustav za prijavu i provjeru prolaznika do ulaska u sustav. Der er blevet ændret på hvilke data den skal sende op til databasen. Endvidere er der blevet programmeret og tilføjet funktionen til at låse op fra hjemmesiden da døren bliver styret gennem Arduino. Podaci kao Arduino'en skriver i monitoren, odnosno podaci šalju pošiljatelja do Node-red i videa do baze podataka. Vores udgave af programeringen findes her på siden.
Korak 3: Korak 3 Node-Red
Node-RED je program koji je brugestil i zabranjuje forskellige enheder med hinanden. Det er herfra u Arduinu i bazi podataka forbindelse do hinanden og det er også her Arduino’en er koblet op på hjemmesiden. Det er muligt and sende informationer begge veje, det afhænger dog af hvordan man har opsat de forskellige funktioner.
Vi bruger glasi Node-RED do slanja podataka kao Arduino’en viser-a i forbindelse s nr nøgle brikkerne føres forbi za skeniranje RFID-RC522, do slanja do Databasen. Ydermere bruges dataene når der skal skrives på hjemmesiden hvem der logger ind eller hvis man skal åbne døren fra hjemmesiden.
Opisati valg
S moje strane u izborniku možete pronaći prilagođene uređaje za funkcioniranje, koje su dizajnirane do trenutka kada ne zaboravite na skelet, ili za komunikaciju s hardverom za skeleriranje. Herunder vil der være en beskrivelse for, hvad de funktioner vi har valgt bruges til.
Som vist på billedet har vi til venstre en start funktion der hedder Serial. Dens funkcionalnost je na dnevnim podacima s određenog porta. Njezin je program programiran na svim podacima i kao modtager na beskompromisnom USB priključku. Det er her Arduino'en er koblet til. Podaci o Arduino'enom pošiljatelju dostupni su za promjenu porta Node-Red.
Serijska funkcija je sat sammen s 3 forskellige funkcionera. Øverst har vi valgt en funktion der hedder Debug, dens funktion er at fortælle hvilke informationer den får ind, and højre side er findes fanen Debug. Åbner man Debug'en vil der her stå de informationer den får ind fra Serial funktionen.
Strengen in midten, bestående af 2 elementer, er sat i forlængelse med hinanden, der har vi først en Funktion. Det er her at vi beder den om at sende de data'er som den får ind videre. Ovom funkcijom možete ojačati MYSQL. Det er den som er kodet til at vide hvor Funktion skal sende de data'er hen som den får ind.
Som sidste vodio je za jačanje Serijske har vi Tekst funkcije. Det er den som bruges til and skrive til Dashboard/Hjemmeside.
Korak 4: Korak 4 Baza podataka
Za sustav za prijavu, optimalni izvor podataka, bazu podataka u bazi podataka, kao opciju za upravljanje iz kontrolne ploče. De informationer som den modtager er ofte nogle lange numre, da de repræsentere navnene på nøgle brikkerne. Det er her inde i databasen vi knytter de forskellige nøgler til forskellige brugere. I vores tilfælde har vi bygget databasen op med 2 forskellige tabeller. Den ene tabel er hvor man opretter navn, adresse, sted. I den anden tabel er der BrickID, Tid og sted. Ova tablica je označena kao čvor-crvena. Niti Arduino'en pošiljatelj nije uključio podatke, već je došao do modtaget i denne tabel. Hvisov čovjek koji gleda video zaboravi omkring i bestemt osoba koja skriva navnet za osobni i et program, kao što je tilknyttet baza podataka, odnosno za Visual Studio. Njezin kan man skriven navnet på den person som man ønsker at se data på. Njezina vil oplysningerne om brugeren fremgå sammen med det tilknyttede BrickID fra den anden tabel. Dermed vil den vise tidspunkterne hvor brugerens brik er blevet brugt til at åbne døren. Det kunne f.eks. også være man søgte på et specifikt tidspunkt, her vil den så fortælle hvilken person der har været på stedet på det givende tidspunkt.